Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2024

Підірвав гранату у присутності правоохоронців – підозрюють жителя Котельви (ФОТО)

За процесуального керівництва Диканської окружної прокуратури 44-річному жителю сел. Котельва повідомлено про підозру у придбанні, носінні та зберіганні вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, 1 травня цього року, перебуваючи за місцем свого проживання, чоловік викликав працівників поліції через сварку, що виникла між ним, матір’ю та вітчимом.

Під час з’ясування обставин сімейного конфлікту правоохоронці дізналися про наявність у підозрюваного осколкової гранати РГД-5. З метою знищення вибухового пристрою зловмисник витягнув його зі схованки та кинув на присадибну ділянку, де стався вибух. На щастя, ніхто не постраждав.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції № 4 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 288