Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2024

Прокуратура оскаржуватиме рішення суду І інстанції щодо вбивств судді Автозаводського районного суду Кременчука та Кременчуцького міського голови

У п’ятницю, 3 травня 2024 року, Пирятинський районний суд ухвалив вирок у справі стосовно вбивств судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Олександра Лободенка та Кременчуцького міського голови Олега Бабаєва.

Вбивство судді: за ч. 1 ст. 115 КК України (вбивство) обвинувачувалася 1 особа, за ч. 2 ст. 377 КК України (умисне заподіяння судді легких тілесних ушкоджень у зв’язку з його діяльністю, пов’язаною зі здійсненням правосуддя) обвинувачувалося 2 осіб.

Суд виправдав усіх обвинувачених.

Вбивство Кременчуцького міського голови: за п. п. 6. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб) суд визнав винними 3 осіб.   

Кожному із чоловіків призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили до обвинувачених застосовано запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Рішення суду І інстанції винесено судом всупереч позиції сторони обвинувачення, яка наполягала на довічному позбавленні волі.

У зв’язку із цим прокуратура готує апеляційну скаргу.

Нагадаємо, вбивство судді Автозаводського районного суду міста Кременчука скоєне у лютому 2014 року, а Кременчуцького міського голови – у липні  того ж року.

У жовтні 2019 року колегія суддів Гадяцького районного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та четвертим обвинуваченим. Вироком суду останнього було визнано винним та засуджено до 10 років позбавлення волі за:

пособництво щодо заподіяння судді умисного ушкодження, яке не є небезпечним для життя, але спричинило тривалий розлад здоров’я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину (ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 122 КК України);

умисне вбивство міського голови, вчинене з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб (п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України);

зберігання вогнепальної зброї і бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України).   

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 335