Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2023

За позовом прокуратури Новосанжарській територіальній громаді повернуто понад 14 га землі вартістю майже 9,6 млн грн

За позовом Решетилівської окружної прокуратури фермерське господарство повернуло Новосанжарській територіальній громаді земельну ділянку площею понад 14 га вартістю майже 9,6 млн грн.

У 2013 році Малоперещепинська сільська рада на той час Новосанжарського району та фермерське господарство «Династія-2012» на підставі рішення сесії сільської ради уклали договір, відповідно до якого господарство отримало вказану земельну ділянку в оренду. Однак прокуратура встановила, що фермерське господарство як юридична особа повинно було отримати землю лише на конкурентних засадах – за результатами земельних торгів. 

З метою відновлення порушених інтересів держави до сільської ради та фермерського господарства прокуратура пред’явила позовну заяву.  

У 2022 році Господарський суд Полтавської області задовольнив позов –  скасував рішення сесії Малоперещепинської сільської ради та зобов’язав ФГ «Династія-2012» повернути землю до комунальної власності територіальної громади.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, засновниця фермерського господарства оскаржила його в апеляційному порядку.

Цьогоріч постановою Східного апеляційного господарського суду апеляційна скарга залишена без задоволення.

Наразі забезпечено реальне виконання рішення суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 5202