Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

Незаконні порубки більше 400 дерев – на Полтавщині викрито групу із семи осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру групі із семи жителів Полтавського району.

Чоловікам інкримінують незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, перевезення, зберігання та збут незаконно зрубаних дерев, вчинених за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, підозрювані упродовж червня-серпня цього року без спеціального дозволу (лісорубного квитка) на території Полтавського району незаконно спиляли більше 400 дерев: акацій, дубів, кленів, ясенів та інших порід.

Деревину автомобілями перевозили на територію домогосподарства одного зі співучасників злочинів та в подальшому продавали громадянам.

Унаслідок протиправних дій, за попередніми підрахунками, виробничому підрозділу «Лубенська дистанція захисних лісонасаджень» АТ «Українська залізниця», а також Новоселівській та Полтавській територіальним громадам завдано збитки на загальну суму майже 2 млн грн.    

       

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Слідчі дії здійснюються слідчим управлінням, оперативний супровід – управлінням карного розшуку ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 4903