Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2023

Ображав військовослужбовців та вдарив правоохоронця – у Полтаві судитимуть колишнього фітнес-тренера (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього фітнес-тренера з Полтави.        

Йому інкримінують перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, виготовлення та поширення матеріалів, які містять образу честі і гідності військовослужбовців та заперечення збройної агресії рф проти України, вчинені повторно (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 345, ч. 2 ст. 435-1, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, влітку 2023 року чоловік неодноразово конфліктував із працівниками полтавських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. При цьому в зневажливій формі з використанням нецензурної лексики він ображав військових, які виконували службові обов’язки.  

Свої дії полтавець фіксував на камеру. У подальшому відеозаписи з принизливими коментарями та «міркуваннями» щодо збройної агресії рф викладав на власній сторінці в соціальній мережі.

Також встановлено, що 29 серпня під час перевірки документів працівниками поліції полтавець поводився зухвало, ігнорував прохання припинити протиправну поведінку, а під час затримання чинив опір та спричинив тілесні ушкодження одному з правоохоронців. 

Відповідно до висновку медичного освідування, цього дня колишній фітнес-тренер перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Наразі чоловік – під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 974