Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Інформація про вжиті прокуратурою Полтавської області та іншими правоохоронними органами області заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень у 2015 році.
 
про результати роботи
прокуратури області у 2015 році
 
Стан протидії корупції
 
       Слідчими підрозділами області у 2015 році до суду спрямовано 59 обвинувальних актів (торік 56) стосовно 63 корупціонерів. До реальної міри покарання засуджено 9 осіб.
      Серед резонансних проваджень слід відмітити обвинувальні акти за фактами одержання неправомірних вигод начальником Управління ДАІ УМВС України в області та начальником слідчого відділу Кременчуцької ОДПІ, розгляд яких наразі триває.
       У провадженнях про корупційні злочини під час слідства відшкодовано 99% завданих збитків на суму 471 млн. грн.
Правоохоронними органами області у 2015 році складено і направлено до суду 57 адміністративних протоколів про вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, з яких 82% органами прокуратури.
      До адміністративної відповідальності притягнуто 43 корупціонери, у тому числі 5 державних службовців, з яких один 3 категорії, 4 службовці райдержадміністрацій, 4 посадові особи органів місцевого самоврядування, 2 працівники ОВС, 3 державної кримінально-виконавчої служби, 2 органів цивільного захисту та податківець.
      За результатами розгляду подань в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» до дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 посадових осіб.
 
 
кількість переглядів: 983