Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Інформація про вжиті прокуратурою Полтавської області та іншими правоохоронними органами області заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень у першому півріччі 2016 році.
Стан протидії корупції у 2016 році, І півріччя
 
      Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та органами СБУ в області складено 69 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, з них органами прокуратури –  46, поліції – 16, служби безпеки України – 7. До адміністративної відповідальності притягнуто 23 особи.
     До прикладу, до адміністративної відповідальності за допущенний конфлікт інтересів під час голосування за визначення собі премії притягнуто заступника Кременчуцького міського голови.
      За працевлаштування родичів накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 грн. на начальника обласного управління пенітенціарної служби України.
     За невжиття заходів щодо врегулювання конфлікту інтересів накладено стягнення на першого заступника Зіньківської РДА.
     Окрім цього, за сприяння у призначенні на посаду та здійсненні підприємницької діяльності близьких осіб до адміністративної відповідальності притягнуто 2 керівників комунальних підприємств міста Полтави.
     За наслідками розгляду подання прокуратури області, в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», за порушення обмежень щодо спільної роботи близьких осіб звільнений з посади начальник полтавського обласного управління пенітенціарної служби України.
     За наслідками розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства притягнуто 46 осіб.
кількість переглядів: 871