Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Приймання запитів та надання інформації
Приймання запитів та надання інформації
Відповідно до вимог статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запити на інформацію можуть подаватися на вибір запитувача в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою). Запит може бути індивідуальним або колективним. Письмовий запит подається в довільній формі.
Приймання запитів та надання доступу до публічної інформації проводиться у спеціально відведеному місці, що знаходиться на 1 поверсі приміщення Полтавської обласної прокуратури за адресою: 36000, м. Полтава, вул. 1100-річчя Полтави, 7 («Приймальня громадян»).
Робота із запитувачами інформації проводиться у робочий час: понеділок – четвер із  9.00 год до 18.00 год, у п’ятницю з 9.00 год до 16.45 год (обідня перерва з 13.00 год до 13.45 год). Прийом запитувачів інформації проводить співробітник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури.
 
 Запити на інформацію до Полтавської обласної прокуратури подаються:
– поштовим зв’язком на адресу Полтавської обласної прокуратури: вул. 1100-річчя Полтави, 7, місто Полтава, 36000
– через скриньку за адресою: вул. 1100-річчя Полтави, 7, місто Полтава, 36000 (хол адміністративної будівлі)
– на електронну пошту: [email protected]
– зателефонувавши за номером телефону: (0532) 56-30-03
 – шляхом заповнення електронної форми запиту
 – під час особистого прийому. 
Телефон для отримання інформації про реєстрацію вхідної кореспонденції, у тому числі звернень, – (0532) 56-21-16.
 
Електронні поштові адреси для надіслання запитів на інформацію до окружних прокуратур Полтавської області:
Найменування органу прокуратури
Електронна поштова адреса для інформаційних запитів
Номер телефону «гарячої лінії»
Глобинська окружна прокуратура
(05365) 2-44-59
Диканська окружна прокуратура
(05351) 9-79-22
Кременчуцька окружна прокуратура
(0536) 73-14-10
Лубенська окружна прокуратура
(05361) 6-30-11
(05361) 6-30-10
(05361) 6-35-17
Миргородська окружна прокуратура
(05355) 5-25-63
Полтавська окружна прокуратура
(0532) 56-55-41
Решетилівська окружна прокуратура
 (05363) 2-13-45
 
Запит на інформацію має містити:
1) ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є;
2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;
3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.
Інформація на запит надається безкоштовно.
У разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов'язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк.
При наданні особі інформації про себе та інформації, що становить суспільний інтерес, плата за копіювання та друк не стягується.
Якщо з поважних причин особа не може подати письмовий запит, їй буде надана допомога в оформленні запиту співробітником відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури, який обов’язково зазначає в запиті своє прізвище, контактний телефон, та надає копію запиту особі, яка його подала.
Закон України «Про доступ до публічної інформації»  не поширюється на відносини щодо отримання інформації суб’єктами владних повноважень при здійсненні ними своїх функцій, а також на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.
Відповідно до статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації»  розпорядник  інформації має право відмовити в задоволенні запиту, якщо  він  не володіє і не зобов’язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством,  володіти інформацією, щодо якої зроблено запит; якщо інформація, що запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом відповідно до частини другої статті 6 цього Закону; якщо особа, яка подала запит на інформацію, не оплатила передбачені статтею 21 цього Закону фактичні витрати, пов’язані з копіюванням або друком; якщо не дотримано вимог до запиту на інформацію, передбачених статтею 19 цього Закону.
 
Відповідно до статті 23 Закону України «Про доступ до публічної інформації», рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.
Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.
Відповідно до статті 17 Закону України «Про доступ до публічної інформації» парламентський контроль за дотриманням права людини на доступ до інформації здійснюється Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, тимчасовими слідчими комісіями Верховної Ради України, народними депутатами України.
 
Завантажити форму можна на наступній сторінці

кількість переглядів: 7980